OncoImunoPsy – Centrul de îngrijiri psihologice paliative „Săptămâna Floriilor” pentru pacienții cu boli oncologice și autoimune

Prin Centrul OncoImunoPsy, Asociația de Imunopsihologie și Psihosomatică are ca scop furnizarea de îngrijiri psihologice paliative pentru pacienții cu boli oncologice și autoimune, oferind sprijin emoțional și psihologic atât pacienților, cât și familiilor acestora în perioadele dificile ale bolii. Centrul „Săptămâna Floriilor” oferă un mediu sigur și empatic în care pacienții pot împărtăși gândurile și sentimentele lor, iar familiile pot primi sprijin în fața provocărilor asociate cu îngrijirea persoanelor bolnave. ”Saptamâna Floriilor” este cunoscuta ca și ”Saptamana Patimilor” in lumea creștină, iar alegerea numelui nu este intamplatoare!

Obiective:

  • Furnizarea de servicii de intervenție psihologică suportivă individuală la domiciliul pacienților și in sesiuni de grup pentru pacienți și familiile acestora, pentru a aborda aspectele emoționale și psihologice ale bolii.
  • Dezvoltarea strategiilor de coping pentru gestionarea stresului, anxietății și depresiei asociate cu boli oncologice și autoimune.
  • Crearea unui program de activități terapeutice și recreative care să îmbunătățească starea de bine și să ofere o pauză de la provocările medicale.
  • Colaborarea cu profesioniști medicali pentru a asigura o abordare integrată a îngrijirilor pacienților.
Share